V knjižnici vrtca imamo letos tematske bralne kotičke, ki jih oblikujejo in izvajajo naše knjižničarke.

S »Pravljičnimi svetovi Svetlane Makarovič in Jelke Reichman« smo zaznamovali rojstni dan obeh umetnic. Pozdravila jih je lutka mačka Murija, z njo so zapeli pesmico, poslušali so pravljice, si ogledali ilustracije v otroških revijah (Ciciban, Cicido) in slikanicah  – niso pa pozabili pobožati in požgečkati mačka Murija.

V decembru smo uredili »Božičkovo bralnico«, ki je s svojo čarobnostjo očarala majhne in odrasle obiskovalce. Ob toplem kaminu smo uživali v božičnih vonjavah, poslušali pravljice, se sladkali s piškoti in žejo odpravili z dišečim čajem. Za piko na i so poskrbele s svojo čarobnostjo novoletne lučke.

Ob kulturnem prazniku pa smo se spomnili našega največjega pesnika – dr. Franceta Prešerna. Knjižničarke so uprizorile umetnikovo podobo ter otrokom omogočile vpogled v njegova dela in življenje. Ob Povodnem možu so si otroci nadeli klobuke, kakršne sta nosila Urška in pesnik sam, doktor Fig pa jih je pogostil s suhimi figami.

Čeprav nam narava ni namenila snega, nas pa je v našem Bralnem kotičku obiskal Snežak, ki je otrokom pripravil pravljice in knjige o zimi.

Anica Tomše, vzgojiteljica