V našem vrtcu so zaposleni čudoviti ljudje, ki vsak na svojem delovnem mestu soustvarjajo najboljše pogoje za dobro počutje naših malčkov. In prav vsi so enako pomembni za dobro delovanje vrtca. V našem vrtcu je tudi kar nekaj timov z različnimi nalogami in eden takšnih je tim, ki vsako leto pričara praznično vzdušje za vse nas in čisto navadno zbornico s knjižnico začara v pravljično Božičkovo vasico. To storijo vsako leto malo drugače, letos je dobila pridih večnega snega in ledu.

V ledeni deželi, polni prelepih pingvinčkov in snežink, ki so jih izdelale otroške ročice, vsak kotiček na zamrznjenem jezercu pripoveduje svojo zgodbo.

Z otroškimi izdelki, goro domišljije, kupom ustvarjalnih idej, ravno pravim občutkom za estetiko, zvrhano mero strokovnega znanja in svojimi pridnimi rokami so naši sodelavci (Anica, Ana, Andrej, Kristina, Klaudija, Ksenja, Melita in Petra ter Marko in Eva) ustvarili še eno nepozabno pravljično okolje, kjer bomo vsi v vrtcu lahko izkusili nežnost in čarobnost tega prazničnega časa.

Drugi tim (Tim za lučke), ki vsako leto pripravi naš tradicionalni Pohod z lučkami, pa je bil tudi letos pred zahtevno nalogo – kako narediti Pohod z lučkami brez pohoda? Virus nam je namreč že drugo leto zapored poskusil zamešati štrene, pa se mu ne damo! Gospodič pač ni vedel, da smo v Vrtcu Mavrica Brežice zelo iznajdljivi in ustvarjalni majhni in veliki vrtičkarji in da nam ne more tako zagosti, da ga ne bi mi vedno znova ugnali.

Tako smo letos ponovno iskali drugačne načine, da bomo kljub vsemu osvetlili naše lepo mestece oziroma najprej naš vrtec. Otroci skupine Urice so oblikovali Lučko vseh lučk, ki je potovala od igralnice do igralnice in prižigala lučke v oddelkih in iskrice v očeh. Spomnila nas je na pomen prazničnega decembra… da se ob pridušeni svetlobi umirimo in se posvetimo svojim najbližjim in najdražjim, da si pogledamo v oči in se obdarimo z nežnostjo, prijaznostjo, človeško toplino. Da se spet in spet zavemo, da je pravzaprav največje darilo tega sveta, da smo zdravi in imamo drug drugega. Da znova spoznamo, da vsak posameznik šteje in ima moč, da spreminja svet. Konec koncev je tista drobcena lučka prižgala vse praznične lučke v vrtcu in včeraj, 2. 12. 2021, je potovala naša svetloba še naprej, po celem mestu! Torej je res vse mogoče!

Hvala, dragi otroci, da ste osvetlili in ogreli vrtec in Brežice, hvala timu za lučke in pridruženim sodelavcem (Slavici B., Joci, Maji O., Vanji, Moniki, Janji Š., Ireni, Renati M., Sonji O., Jožici G. in Renati N. ter Marku, Frediju in Dragici G.P.), prav posebna zahvala pa gre tudi naši Ksenji za vse posnete fotografije ter Samu Hajtniku, ki je oblikoval ta čudovit filmček, da lahko tudi vam osvetlimo in ogrejemo srčke.

Hvala, dragi sodelavke in sodelavci, da s svojim trudom ohranjate najvišjo vrednoto človeštva – narediti nekaj lepega in dobrega za sočloveka.

Želimo vam nežne in prijazne praznične dni!

V imenu vseh zaposlenih in otrok v Vrtcu Mavrica Brežice

ravnateljica Silvija Komočar